Genel bakış
Pars ya da leopar, Panthera pardus türündeki büyük kedidir. Afrika’nın bazı kesimleri ile Batı, Güney ve Doğu Asya’da parçalı bir dağılışa sahiptir. [1]
TEMEL ÖZELLİKLER
Kaslı gövdesi ve benekli postu farklı yaşam alanlarında kamuflaj sağlar. Yalnız yaşayan, fırsatçı bir yırtıcıdır; avını ağaca taşıyabilir. Habitat kaybı, av azalması, yasadışı avlanma ve insan-yaban hayatı çatışması birçok popülasyonu küçültmüştür; koruma durumu bölge ve alttüre göre değişir. [1]
